Førerkort på telefon – En praktisk løsning

Førerkort som app på en mobiltelefon

Å ha førerkortet tilgjengelig på telefonen kan være en praktisk og enkel løsning for mange sjåfører. Det kan også bidra til å redusere risikoen for å miste det fysiske kortet eller glemme det hjemme. Men hva er egentlig et førerkort på telefon og hvordan fungerer det?

Digital versjon av førerkortet

Førerkort på telefon er en digital versjon av førerkortet ditt som er tilgjengelig på mobiltelefonen din. Det er en offisiell løsning som er godkjent av norske myndigheter og kan brukes som gyldig legitimasjon på lik linje med det fysiske førerkortet. For å kunne ha førerkortet på telefonen din må du ha en app som støtter denne funksjonaliteten.

Det er flere fordeler ved å ha førerkortet på telefonen. For det første er det enkelt å få tilgang til førerkortet ditt når som helst og hvor som helst, så lenge du har mobiltelefonen med deg. Dette kan være praktisk når du for eksempel blir stoppet av politiet og må fremvise førerkortet ditt, eller når du skal leie en bil og trenger å legitimere deg.

Trenger du å øve på teoritentamen for A1? Bruk øvingsplattformen fra Testen.no!

En annen fordel er at du slipper å bekymre deg for å miste eller ødelegge det fysiske førerkortet ditt. Med førerkortet på telefonen er det alltid tilgjengelig på en trygg og sikker måte. Det kan også være enklere å oppdatere informasjonen på førerkortet ditt når du har det på telefonen.

Slik får du appen

For å få førerkortet på telefonen din må du laste ned en app som støtter denne funksjonaliteten. Den mest populære appen i Norge for dette formålet er “Førerkortappen”. Appen er utviklet av Statens vegvesen og er gratis å laste ned og bruke. For å bruke appen må du ha en BankID eller en annen form for elektronisk legitimasjon.

Når du har lastet ned appen og logget inn med BankID, vil førerkortet ditt bli lastet ned til telefonen din. Du kan også legge til en ekstra sikkerhetsfunksjon, for eksempel en PIN-kode, for å hindre uvedkommende i å få tilgang til førerkortet ditt.

Kun gyldig i Norge

Det er viktig å merke seg at førerkortet på telefonen kun er gyldig i Norge. Hvis du skal kjøre i utlandet, må du fortsatt ha med deg det fysiske førerkortet ditt. Det er også verdt å sjekke med leiebilfirmaer og andre aktører i utlandet om de godtar førerkortet på telefonen din som gyldig legitimasjon.

Oppsummeringen

Alt i alt kan førerkort på telefon være en praktisk og sikker løsning for å ha tilgang til førerkortet ditt. Det er enkelt å bruke og kan bidra til å forenkle hverdagen din som sjåfør. Bare husk å sjekke at appen du bruker er godkjent av norske myndigheter før du laster den ned, og at du alltid har med deg det fysiske førerkortet som backup hvis det skulle være behov for det.

Les også: Hvordan bestå oppkjøringen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *